Tuesday, August 25, 2009

RAMADHAN DATANG..

alhamdulillah!
nampaknya sempat lagi aku menyambut ramadhan dan menunaikan ibadah puasa tahun ni. walaupun dah 4 hari puasa, tapi aku blom terasa lagi lapar dan dahagenya. rokok tu ade le sikit2.

kedatangan ramadhan tahun ni mmg berbeza ngn tahun2 lepas. tahun ni aku rasa cam cepat sangat pon ada.. dgn kate lain, tak sempat nk pikir2, dah sampai dah.. lagi sekali.. alhamdulillah.

kebelakangan ni mmg tak sempat nk taip blog ni atas macam2 alasan. dari sebab takde mase, hingga la sebab schoolnet ni asik down je.. hangen plak aku tak sempat nk check kedai makan hehe.

highlight permulaan puasa tahun ni, tentulah pengalaman aku berpuasa bersama isteri dan 2 anak. pestaim duk 4 org sekali.. 2 laki 2 ppuan.. macam keluarge beruang gitu. baru nk merasa penat lelah menjage anak2, tup2 dah datang puase... tambah la lagi penatnye hehe

tapi aku ok lagi.. yg kesian tu org rumah aku le.. taim azan magrib je, mesti anak aku yg kecit tu buat hal.. selalu sempat minum je, dekat2 pkul 9 kang baru bleh makan.. huhu haruu...
si kakak tu pulak, org makan dia sibuk nk pinggan jugak, pastu terabur satu rumah.. adeih.. camni le kot mak bapak aku dulu besorkan aku.. jenuh weh..
sebbaik la taim sahur sume dibuai mimpi... termasuk la aku skali kakaka... tapi sempat la bgn kene nasik sesuap, air seteguk, rokok sebatang.. x penah miss lagi nih..

err nak cite pasal kehidupan ni mmg tak abes... adeih
sebenanya, aku nak ucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak dan selamat beramal kat korang... pasal aku tak sempat nk reply sms korang sume...

akhir kata, sempena ramadhan ni, mari ramai2 kita kejar itu lailatul qadar, jgn pulak korang pi kejar cik laila dan nasik kandar!

6 comments:

lifeislikethat said...

selamat berpuasa ...semuga ibadah kita diterima-itu yang penting.

sian isteri you...tapi pahala dia Allah jer yang tau.. :)

SwapNAVY said...

selamat berpuasa...amen..

Sir Copper Jr said...

tenkiu2..

dah tak lama nk raya ni.. bape ari lagi ek?

Bewilder said...

hai bekas kekasih gelapku. selamat berpuasa. rajin2 la cuci mata tgk gambo aku kat fesbuk tu kalo rindu. huahuahuahua

AZREEZA said...

Salam Ramadhan.....Maaf jika ada salah dan silap....juga ayat2 yang menyinggung perasaan....

Sir Copper Jr said...

bewilder : caish.. kurus pose aku..

AZREEZA : sama2.. jgn majuk lagi eh..