Thursday, June 23, 2011

SEORANG TABIB DALAM RUMAH TERSEBUT

aku sedang berpura2 seolah aku selalu update blog ni..

tau je la.. perangai tak penah berubah.. dah mmg pemalas dan jenis yang ikut musim. kalau tumbuhan tu kira macam durian kunyit la.. kena dengan cuaca, elok la buahnya musim tu.. kalau tak, mmg sebijik dua je berputik di dahan..
pesan tokcik dulu2 jangan dipandang remeh benda yg sikit, waima sebijik dua durian kunyit tu dah cukup berbaloi dibayar dengan sekeping duit 50 tanpa mengharapkan belen.

perangai yg elok tidak perlu diubah. perangai yg kurang elok pule amat susah nk ubah. tapi yg paling penting ialah usaha ke arah perubahan. dah abis musim main game, main poker, main farmville, maka cube ubah hobi lain plak.. contohnye baca buku dan mengumpul stem.

cubaan 1: baca buku.


bacaan yang nampak serius tapi agak santai.
hanya sesuai dibaca bila anak bini dah tido.. itu je masa yg ada.. pasal tu la gua baru abis 4 chapter.. kire okla ni dari idea nk mula mengumpul stem..

2 comments:

~ Cik Azz ~ said...

ahahaha...

hapdet jugak blog ko ni...

okay la tu drpd tak hapdet langsung macam blog geng2 ko yg lain tu.. hehe...

Sir Copper Jr said...

tu le pasal dorang sume dah tak layan blog2 nih.. ko je la yg baca.. haha selamat berpuasa!!